Pagina's

donderdag 17 juli 2014

Ritstasje en pennenzakjes


Als eerste maakte ik het ritstasje. Ik heb het gemaakt aan de hand van het patroon en de uitleg uit het boek 'Zo geknipt' van Sanne en Riet.  Het ging vlot en ik ben erg tevreden met het resultaat. De stofjes kocht ik ooit op het stoffenspektakel en de rits heb ik gerecycleerd uit een oud kussen. Ik heb het tasje meteen zelf in gebruik genomen. Mijn paspelvoorraad zit nu netjes opgeborgen.



Daarna maakte ik een pennenzakje volgens deze tutorial van Missy N.. Dit mini-pennenzakje heeft nog geen bestemming gekregen.



Als laatste maakte ik een grotere pennenzak volgens deze tutorial van Oontje. Wat was dat zeg... vooral veel gefoefel en gezucht. Die pennenzak maak ik nooit meer, of toch niet op deze manier. Ik zie op andere blogs nog mogelijkheden, dus die ga ik dan maar eens uitproberen.


woensdag 9 juli 2014

Een zakdoekdoos met een jasje aan

Vandaag bladerde ik door mijn naaiboeken op zoek naar iets om te maken. Toen ik het jasje voor de zakdoekdoos van 'Zo geknipt!' tegenkwam, wilde ik het meteen maken. Op kot stopte ik mijn zakdoeken altijd weg achter wat fotokaders. Niet zo handig, dus hoog tijd voor dit jasje. 


Als stof koos ik de overschot die ik nog had liggen van toen ik mijn kotkussens maakte, want ik hou er wel van als alles bij elkaar past. Het gele biaislintje haalde ik bij Veritas.