Pagina's

maandag 5 augustus 2013

Slaapzak

Ik heb een slaapzak voor mijn metekindje gemaakt :-) Ze wou niet slapen zonder slaapzak, maar met deze warme dagen is slapen in zo'n dikke slaapzak met mouwen veel te, veel te warm. Dus vroeg haar mama aan mij of ik het zag zitten om een zo dun mogelijk zomerslaapzak te maken.

Ik was meteen enthousiast :-) Ik ben dan in de Veritas stofjes gaan halen, een rits, biaislint en bijpassende garen. Ik heb het patroon helemaal zelf uitgetekend met behulp van een winterslaapzak die ik thuis nog had liggen. Met bloed (letterlijk, ik heb me aan de naald geprikt), zweet (van het warme weer) en geen tranen, maar na veel denken, is dit het resultaat.

Ik ben blij met het resultaat. Mijn metekindje heeft er goed in geslapen. Ik heb ook voor de eerste keer een rits ingezet. Het is gelukkig gelukt na veel tornen en opnieuw proberen :-)Ik heb de slaapzak verstelbaar gemaakt zodat ze hem toch enkele zomers kan aandoen. Met de lintjes kan je de slaapzak dus omvouwen en zo vastknopen. Die lintjes heb ik gemaakt van biaislint. Er is wel een nadeel aan de slaapzak. Nu past hij goed, maar wanneer mijn metekindje groter wordt en ze hem helemaal open zal gebruiken, zullen haar armen er niet meer inpassen. Ik zal dus tegen dan de armopeningen (of hoe noem je dat?) groter moeten maken.

2 opmerkingen:

 1. Wauw, wat een leuke slaapzak!
  Je metekindje zal er wel heel blij mee zijn.

  Met vele creatieve groetjes,
  het hele Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u, wat een eer om dit van dé Veritas te mogen lezen :)

   Verwijderen