Pagina's

donderdag 10 oktober 2013

Kotkussens
Ik zit nu bijna 3 weken op kot en ik voel me er echt thuis. Mijn kot is (als ik goed kan schatten) zo'n 8m², knus en praktisch. Voordat ik naar hier verhuisde maakte ik kussens. Veel kussens! Als eerste maakte ik zoals hier een grote zitzak. De werkomschrijving haalde ik uit 'Stof voor durf-het-zelvers'. 

De piramide zitzak maakte ik eerst uit een oud laken daarin deed ik de vulling van mijn vroegere zitzak + extra kussen vulling. Daarna maakte ik hem opnieuw met mooie uilenstof. Onderaan zit een rits, zodat ik de uilenhoes kan wassen.

Nu is hij nog steeds wat ingedeukt, misschien nog wat bijvullen...

Na de zitzak begon ik zelf paspel te maken. Ik kocht het dikste macramé koord in de Banier en biaislint in de Veritas. Daarna maakte ik kussens met paspel én rits :-). De kussens zelf heb ik gevonden op zolder. Het waren de kussens uit onze oude zetels. De ritsen heb ik ook gerecycleerd, want die haalde ik uit de oude kussenslopen. De kleur past er wel niet bij, maar dat is niet zo erg, want de rits zit telkens verstopt achter een flapje. De werkwijze haalde ik hier. Alle stoffen zijn van katoen en gekocht bij Habiba met uitzondering van de groene fleece, die haalde ik bij Pauli. Met dank aan mijn zus voor de stoffenzoektocht :-)

Het is me deze keer ook goed gelukt om de paspel mooi te laten doorlopen. Joepi :-) 
Voor de twee langwerpige kussens had ik geen rits meer en gebruikte ik deze methode.
Omdat ik nog wat uilenstof over had, heb ik er nog oorbellen en ringen van gemaakt.


Ik ben tevreden, blij met mijn kot :-)

2 opmerkingen:

 1. Dag DoDo,

  Superleuke kussens en zitzak die je gemaakt hebt! Ook leuke kleurencombinaties die je gekozen hebt.

  Vele creatieve groetjes,
  Het hele Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar zou ik me ook wel thuisvoelen! Leuke kussens hoor

  BeantwoordenVerwijderen